10x tips voor een bijzonder lekker kerstontbijt of brunch

Nog geen idee wat er op de kersttafel komt te staan tijdens het kerstontbijt of kerstbrunch? De redding is nabij! We hebben het onze bakkers en winkelmedewerkers gevraagd. Lees hieronder de 10 tips voor een bijzonder lekker kerstontbijt of brunch.

Waar gaat het nou om, hè, met de Kerst? Dat het gezellig is, precies! En daarom willen we natuurlijk lekker eten. Een beetje bijzonder, dat het duidelijk is dat deze dag toch anders is dan de andere dagen. Dat is één ding waar alle bakkers het over eens zijn. Maar wanneer halen we dan die kerst boodschappen in huis? En sterker nog; wat moeten we in huis halen? Ja, zelfs de mensen die deze (h)eerlijke producten maken beginnen te twijfelen als het ze gevraagd wordt.

Kerststol of Kerstbrood (1)

‘’Bij het kerstontbijt, rond de middag met de brunch, maar het liefst ook nog een sneetje tussendoor!’’, was de eerste reactie. Ja, het maken én opeten van een kerststol of kerstbrood is zeker iets waar we erg blij van worden. Wat ons betreft een onmisbare lekkernij tijdens het ontbijt of brunch.
lekkerste kerststol van bakkerij kalkdijk

Koffiebroodjes (2)

Ben je meer fan van hartig zul je hier niet van dromen, maar voor een echte zoetekauw mogen gemengde mini koffiebroodjes echt niet ontbreken tijdens het kerstontbijt of brunch!

gemengde mini koffiebroodjes

Kalkdijks Trots (3)

Krentenbrood èn suikerbrood in één. En dan zit er ook nog eens een laag 100% amandelspijs tussenin. Een eigen recept van vroeger, dat zelfs tijdens de bakkers vak wedstrijden in 2013 in de prijzen viel tijdens de BakkersVakWedstrijden.

Kalkdijks trots1

Suikerbrood (4)

‘’Geef mij niet te veelsuikerbrood, want dan is het zo weg.’’ Vanwege dit eetgedrag koop ik zo’n zoet klef broodje dus niet vaak. Absolute zelfbescherming, maar onmisbaar tijdens de kerst!
suikerbrood

Zuurdesembrood spelt (5)

Elk plakje een ander smeersel! Kruidenboter, roomboter, kaas, stroop, olijfolie en zout, tapenade of jam. Wat je er ook op smeert, met zuurdesembrood proef je net dat beetje extra. Omdat het een techniek is die veel meer tijd en kennis vereist dan gist brood, wordt het ook graag gegeten door de bakkers. Ze vinden het fantastisch  om met de pure ingrediënten bezig te zijn. Zuurdesembrood is daarnaast E-nummer vrij, lactose vrij, bevat meer B-vitaminen en wordt gebakken op een stenen-vloer-oven. 
zuurdesem spelt

Kerst Breekbrood (6)

Kerstboom breekbrood bestaat uit 12 zachte gemengde mini bolletjes in een vorm van een kerstbal. Ideaal om te delen en makkelijk te serveren op de kersttafel.

Ham Kaas croissant (7)

Een Ham Kaas croissant tijdens een kerstontbijt of brunch? Wellicht niet het eerste waar je aan denkt! Toch mag een échte ambachtelijke Ham kaas croissant (die je enkel vind bij de warme bakker!) bij veel van onze klanten niet ontbreken op een al goed gevulde kersttafel! Is de Ham Kaas croissant te groot? Snijd ‘m doormidden en deel het met iemand anders!

Ham kaas croissant

Witte bollen of kadetten (8)

Niet alleen met Kerst, maar ook met Pasen en andere feestdagen het meest gekocht! Ambachtelijk bereide witte bollen, ook wel kadetten genoemd. Heerlijk met vrijwel al het beleg: van vleeswaren, een plakje kaas tot aan pure hagelslag of schuddebuikjes.

witte bol kadetjes

Italiaanse Bol (9)

De Italiaanse bol, maar dan een échte zelfgemaakte Italiaanse bol die je nergens in de regio of bij een supermarkt kunt vinden. Een harde, maar flinterdunne krokante korst en ruim tweemaal zo groot is als een kadetje. Het deeg van de Italiaanse bol wordt al vóór het bakken gekruid met o.a. oregano (en andere extra’s die we natuurlijk niet verklappen), wat een specifiek aroma aan de bollen geeft.

Italiaanse bol

Puddingbroodje of Deense Krakeling (10)

Simpelweg de twee meest populaire koffiebroodjes! Een puddingbroodje, ook wel roombroodje genoemd is naast de Deense Krakeling een zoet broodje dat bij zowel een kerstontbijt als kerstbrunch vaak besteld wordt. Voor welke ga jij?

Roombroodje puddingbroodje Deense krakeling

Meer kerstontbijt en kerstbrunch ideeën opdoen?

Kerst inspiratie opdoen voor een compleet kerstontbijt of kerstbrunch? Bekijk ons kerst assortiment! Met meer dan 200 producten 7 afhaalpunten in zuidoost Drenthe vind je alles voor een bijzonder lekkere kerst bij gewoon bij Bakkerij Kalkdijk!