De beste speculaasbakkers van zijn bekend. Volgens de Beko Speculaaskeuringen 2022 bakt Bakkerij Kalkdijk de beste speculaasjes zonder amandelen in de provincie Drenthe! En dat is niet de eerste keer dat Bakkerij Kalkdijk’s speculaasjes in de prijzen vallen tijdens een landelijke keuring voor bakkers.

Beste speculaas koeken zonder amandelen in provincie Drenthe

Speculaas is een product waarmee de ambachtelijke bakker zich kan onderscheiden. Voor de Beko Speculaaskeuringen van 2022 keurde een vak- en consumentenjury 284 inzendingen en bepaalden de 35 provinciewinnaars van 2022. Bakkerij Kalkdijk werd provincie winnaar in Drenthe met speculaaskoeken zonder amandelen en kreeg daarnaast een ook een top beoordeling op zowel het gevuld speculaas als speculaasjes met amandelen.

Beste speculaasbakker in de provincie Drenthe?

Tijdens de landelijke BakkersVakWedstrijden in november 2021 te Drachten sleepten de bakkers van Bakkerij Kalkdijk ook al een landelijke tweede prijs in de wacht met de speculaaskoeken. Daarnaast vielen producten als oude wijvenkoek, tarwebrood, de kadetten en krentenbollen, kerststol, raster appelkoek in de prijzen.

”Nadat we vorig jaar al een landelijke 2e prijs behaalden bij de Bakkers Vak Wedstrijden met ons speculaas, mogen we nu opnieuw een jaar lang communiceren dat we de beste speculaaskoeken zonder amandelen in de provincie Drenthe hebben! Dat maakt ons allemaal erg trots in de bakkerij. Hier doen we het voor”, aldus Henry en Ageeth Bosch-Kalkdijk, van Bakkerij Kalkdijk.

Speculaas online bestellen?

Bestel via onderstaande buttons de beste speculaasjes zonder amandelen van Drenthe. Speciale kortingsactie op speculaas t/m zaterdag 22 oktober 2022.

Beko Speculaaskeuring 2022

Net als voorgaande jaren werd de speculaas beoordeeld door een consumenten- en een vakjury die deels dezelfde en deels specifieke criteria moesten beoordelen”, zegt Van Sprang, juryvoorzitter van de Beko Speculaaskeuring. “De vakjury keurde producten ‘blind’ en kreeg de verpakking niet te zien, terwijl de verpakking bij de consumentenjury wel een onderdeel van de beoordeling was. Ieder onderdeel van de jurering heeft een bepaalde wegingsfactor. Zo heeft ‘smaak’ een hogere weging dan ‘verpakking’. Ons doel is met de speculaaskeuring en de daarbij horende beoordeling, de kwaliteit van speculaas bij de ambachtelijke bakker te verbeteren, bakkers ‘tools’ te geven zich als ambachtsman te profileren en hun omzet een boost te geven. Verse speculaas is een delicatesse en zéker onderscheidend van de retail en daarmee een interessant product voor de ambachtelijke bakker.

beste speculaas bakker drenthe bakkerij kalkdijk
Beste speculaas zonder amandelen in provincie Drenthe