HELP! Wat eten we met kerst?

Nog geen idee wat er op tafel komt te staan tijdens de kerstdagen? De redding is nabij! We hebben het de bakkers namelijk zelf gevraagd. Of toch niet? Want er waren zelfs bij sommige bakkers twijfels… 

Waar gaat het nou om, hè, met de Kerst? Dat het gezellig is, precies! En daarom willen we natuurlijk lekker eten. Een beetje bijzonder, dat het duidelijk is dat deze dag toch anders is dan de andere dagen. Dat is één ding waar alle bakkers het over eens zijn. Maar wanneer halen we dan die boodschappen in huis? En sterker nog; wat moeten we in huis halen? Ja, zelfs de mensen die deze (h)eerlijke producten maken beginnen te twijfelen als het ze gevraagd wordt.

De top 10

1: Luxe Kersttaartje met marsepein
De heerlijk luchtige kapsel cake, de slagroom en marsepein maken het een compleet taartje met een fantastische smaak. De hulstblaadjes worden met de hand gemaakt door de banketbakkers en zijn van marsepein. De kerstman van chocolade. De taart is bestrooid met een dun laagje poedersuiker.

2: Kalkdijks trots
Krentenbrood èn suikerbrood in één. En dan zit er ook nog eens een laag 100% amandelspijs tussenin. Een eigen recept van vroeger, dat zelfs tijdens de bakkers vak wedstrijden in 2013 in de prijzen viel tijdens de BakkersVakWedstrijden.

3: Sneeuwster
Opa’s en oma’s eten graag een glaasje advocaat met een toef slagroom. Al jarenlang een vast product in het assortiment; de Sneeuwster.
Deze klassieker bestaat uit luchtige cake met Zwarte Kip advocaat en ambachtelijke slagroom. Daarom kunnen met name ”de oudjes” onder ons niet van dit taartje afblijven en blijft het al generaties lang populair. 

4: Zuurdesembrood speltbrood
Kruidenboter, roomboter, kaas, stroop, olijfolie en zout, tapenade of jam. Wat je er ook op smeert, met zuurdesembrood proef je net dat beetje extra. Omdat het een techniek is die veel meer tijd en kennis vereist dan gist brood, wordt het ook graag gegeten door de bakkers. Ze vinden het fantastisch  om met de pure ingrediënten bezig te zijn. Zuurdesembrood is daarnaast E-nummer vrij, lactose vrij, bevat meer B-vitaminen en wordt gebakken op een stenen-vloer-oven. 

5: Kerst slagroomtaart
”Gewoon ideaal voor het hele gezin.” De speciale kerst slagroomtaart is voor voor 10-personen en wordt bereid met vers fruit en kerst decoratie. 

6: Monchou slof ( met aardbeien of kersen topping)
‘’Gewoon verslavend lekker gebak.” Er werd niet voor niets in november 2016 een landelijke derde prijs behaald met dit over(h)eerlijke MonChou taartje. 

7: De traditionele kerststol
‘’Als ontbijt, tussen de middag, maar het liefst ook nog een sneetje tussendoor!’’, was de eerste reactie. Ja, het maken én opeten van een stol is zeker iets waar we erg blij van worden!

8: Suikerbrood: 
‘’Geef mij niet te veelsuikerbrood, want dan is het zo weg.’’ Vanwege dit eetgedrag koop ik zo’n zoet klef broodje dus niet vaak. Absolute zelfbescherming, maar onmisbaar tijdens de kerst!

9: Roomboter amandelkrans
De vulling bestaat uit 100% zuivere amandelspijs en de krans is gedecoreerd met verse amandelschaafsel en bestrooid met poedersuiker. 

10: Kerstkransjes
‘’Kerstversiering om op te eten!’’ Licht bestrooid met amandelschaafsel en poedersuiker. 

Op zoek naar jouw favoriete kerstlekkernij? Bekijk ons kerstassortiment.

Ruim 200 producten online, keuze uit 7 afhaalpunten in zuidoost Drenthe. 

Kerst vier je met de K van Kalkdijk en Kwaliteit.