Bestaat het? Ja echt! De Nationale croissantdag / dag van de croissant. Jaarlijks op 30 januari ter ere van het broodje van gerezen bladerdeeg in de vorm van een halve maan.

De eerste croissant werd verkocht in Frankrijk rond het jaar 1839. “Croissant” is dan ook Frans voor “halve maan” (wassende maan = lune croissante). De croissant is het traditionele ontbijtbroodje van Frankrijk. De lekkernij zelf is niet Frans. De eerste croissant werd gebakken door een bakker uit Oostenrijk en is gebaseerd op een Weense specialiteit: de kipferl.
De Franse Nationale Feestdag wordt soms ook wel de ‘Dag van de Croissant’ genoemd. Volgens de overlevering zouden tijdens een opstand bij het Kasteel van Versailles croissants zijn uitgedeeld om de mensen rustig te houden.

Trek gekregen in een ambachtelijk bereide croissant? Bestel ze in de online bakkerswinkel. 
Vandaag voor 23:59 uur besteld, morgen vers in huis!