Uit onderzoek blijkt dat veel mensen letten op de noten, pitten en zaden als ze hun brood uitzoeken. Wat voegen ze toe aan de voedingswaarde van het brood? 

Noten, zaden en pitten worden regelmatig in brood verwerkt of er bovenop gebruikt als decoratie. Het brood ziet er niet alleen extra lekker uit. Noten, zaden en pitten leveren ook nog extra voedingsstoffen. Noten, zaden en pitten zijn in het algemeen namelijk rijk aan onverzadigd vet, dat zijn de meer gezonde vetten. Ook heeft de toevoeging invloed op het gehalte aan vitamines B3, B6, foliumzuur (B11) en vitamine E en de mineralen ijzer, zink, koper, calcium en magnesium. Noten, maanzaad, sesamzaad, en zonnebloem- of pompoenpitten leveren dus extra voedingsstoffen. Bovenop de voedingsstoffen die al in brood zelf zitten. 

De volgende (meest favoriete) broodsoorten bevatten noten, zaden of pitten:

1. Desembrood Waldkorn: Dit desembrood wordt door puur vakmanschap in een fantastische vlecht gelegd en steelt de show tussen de andere broden. Desembrood Waldkorn is een luchtig en smaakvol brood en is rijkelijk gevuld met onzichtbare granen. 

2Het Beste Brood: Rijke aanwezigheid van lijnzaad, zonnebloempitten, havervlokken en zemelen. Het brood wordt bereid met zuurdesem wat het pure vakmanschap tot Het Beste Brood maakt. 

3. Hollands grof brood: Hollands Grof brood zit echt boordevol met granen: volkoren tarwe, rogge, gerst, geel lijnzaad, havervlokken en diverse mouten en desems. Het brood bevat in desem voorgeweekte gerstkorrels en is daardoor ook zacht van structuur.

4Blond meegranen brood: Blond meergranen brood is gemaakt van de hele graankorrel, inclusief de zemel. Meergranenbrood bevat dus de meeste voedingsstoffen. Blond meergranenbrood heeft een onderscheidende smaak en is een licht meergranenbrood Blond meergranen brood zit vol met onzichtbare zaden en pitten.

5. Waldrogge meergranen brood: Meeergranen mix, havervlokken, maanzaad, sesam, lijnzaad, zonnebloempitten.

6. Volkorenbrood meergranen: Meergranen mix, havervlokken, maanzaad, sesam, lijnzaad, zonnebloempitten.

7. Volkorenbrood zonnepit: Zonnebloempitten zijn eetbaar, hebben een pittige smaak en zijn rijk aan vezels en overzadigde vetzuren. Brood met zonnebloempitten is een natuurlijke cholesterolverlager en de pitjes zijn supergezond.

8. Lampioen brood zonnepit: Zonnebloempitten zijn eetbaar, hebben een pittige smaak en zijn rijk aan vezels en overzadigde vetzuren. Brood met zonnebloempitten is een natuurlijke cholesterolverlager en de pitjes zijn supergezond.