1: Speltbrood met?

Speltbrood gezond brood beste spelt brood bakker drenthe bakkerij kalkdijk


Avocado en tomaat. Geen gedoe. Gewoon lekker vers en uitgebreid lunchen. Een favoriet lunchgerecht van één van onze bakkers, die het graag met jullie deelt!

Het klinkt misschien niet zo spectaculair: een speltboterham met avocado, tomaat, koriander en pijnboompitten. Maar met deze lunch kun je er weer de hele middag tegenaan en verwen je ook jezelf nog eens. Dit lunchgerechtje is namelijk niet alleen gezond, maar ook super lekker. Zeker het proberen waard dus!

Wat heb je nodig? (1 portie) 
– 1 sneetje ambachtelijke speltbrood
– 1 avocado
– 2 schijfjes tomaat
– 3 blaadjes koriander
– 5 à 10 gram pijnboompitten
– snufje zout en peper

Hoe maak je dit lunch gerecht?
– Ontdooi een sneetje speltbrood of neem een verse snee
– Verwijder de schil van de avocado en vergeet ook de pit niet
– Maal de avocado tot een grove mousse met behulp van een vork
– Voeg een snufje peper en zout toe en druk nog eens aan met de vork
– Was de tomaat en snijd hem in stukken
– Verdeel de grove avocado mousse over de speltboterham
– Leg nu ook twee schijfjes tomaat, koriander en pijnboompitten op de boterham
– Bestrooi de speltboterham met wat extra peper en zout (naar smaak)
– Genieten

2: Speltbrood met? 

Wat heb je nodig? (1 portie) 
– 1/3 zuurdesem spelt 
– een kleine ‘veeg’ pittige houmous
– 6 schijfjes komkommer
– een aantal schijfjes zoet rode punt paprika
– een paar kleine cherrytomaatjes

En psst… heb je écht trek? Beleg dan gewoon een aantal sneetjes van dit heerlijke speltbrood!