Wist-u-dat? De broodbakkers komen met een tip voor het vers en fris houden van belegd brood.

Gesneden en belegd brood, zoals sandwiches, kun je namelijk vers en fris houden door wat blaadjes sla tussen het beleg en het brood te leggen. Dat kan een blaadje kropsla zijn of wat fijngesneden reepjes ijsbergsla. Ook zeer dun gesneden schijfjes tomaat, komkommer of appel houden het brood mals en fris. Bovendien combineren deze ingrediënten goed met hartige belegsoorten zoals kaas en vleeswaren. Een sandwich die wordt belegd met hartig beleg en sla ziet er ook nog leuk uit als de boterhammen worden doorgesneden. Hoewel brood beter niet in de koelkast kan worden bewaard, kun je belegde broodjes het beste wel koel bewaren. Zeker als je ze hebt belegd met kip of vleeswaren. Zo geef je bederf van het beleg bij te hoge temperaturen minder kans.