Sport en beweging zijn goed voor je. Dat zal geen verrassing zijn. Maar weet jij hoeveel calorieën je verbrandt met een half uur beweging?

Van brood krijg je energie!
Brood is een belangrijke leverancier van energie. Dat komt omdat het veel koolhydraten en een beetje eiwitten en (gezonde) vetten bevat. Deze macrovoedingsstoffen leveren energie. Brood kent zelfs meer goede eigenschappen en levert vezels, vitaminen en mineralen.

Brood bevat vooral zogenaamde ‘langzamere’ koolhydraten in de vorm van zetmeel. Dat is een goede energieleverancier voor ons lichaam. Zetmeel wordt in de maag en darmen afgebroken tot kleine brokstukjes glucose die in het bloed worden opgenomen.

Het lichaam heeft de hele dag glucose nodig. Bijvoorbeeld voor het bewegen van de spieren, maar ook voor onze hersenen! De Gezondheidsraad adviseerd om 40 tot 70% van je energie uit koolhydraten te halen. Voor een vrouw die dagelijks zo’n 2000 kcal mag eten, betekent dit dat zijn 800 – 1400 kcal uit koolhydraten mag halen. Een volkorenboterham bijvoorbeeld levert zo’n 82 kcal. 

Alle broodsoorten bekijken? Bekijk de online shop met ambachtelijk bereide broodsoorten hier.