In het weekend heerste er een gezonde spanning onder de werknemers van Bakkerij Kalkdijk. De online bakkerswinkel met meer dan 200 ambachtelijke producten stond op het punt om een klant met de 5.000e ‘online’ bestelling te ontvangen.
 

‘’Ja, daar is ie dan!’’ klonk het vanuit de bakkerij rond een uur of drie. De 5.000e ‘online’ klant met een bestelling via de online bakkerswinkel! Het aantal dagelijkse online bestellingen van ambachtelijke brood- en banketproducten is de laatste jaren enorm gegroeid. Het idee om de klant met de 5.000e online bestelling te verrassen ontstond dan ook al snel.
 

Dhr. Lambers-Niers, de 5000e online klant, werd in de bakkerswinkel aan de Friesestraat in Coevorden op feestelijke wijze verrast met een royale slagroomtaart. Dhr. Lambers-Niers was zelfs zo blij verrast dat hij speciaal hiervoor wou wachten op zijn vrouw.
 

Bakkerij Kalkdijk was in 2009 de eerste ambachtelijke bakker in zuidoost Drenthe met de mogelijkheid om online te bestellen. De afgelopen jaren zijn er tientallen producten aan toegevoegd en is de webshop gegroeid tot een complete online bakkerswinkel. Er zijn 200 ambachtelijke producten te vinden, waaronder nu ook vers bereide hapjes. Een bestelling kan iedere dag tot 23;59 uur besteld worden en op gewenste datum uit maar liefst 7 winkels in zuidoost Drenthe opgehaald worden. Dat betekent dat de online bakkerswinkel 24 uur per dag online geopend is en producten pas een aantal uur voor levering gemaakt worden. Dat is pas écht vers!