Gevaarlijk lekker! Heb jij het al geproefd? 

De ingrediënten zijn bloem en water. Liefde en passie worden er door de bakkers aan toegevoegd. Dit zuurdesembrood heeft een lang rijsproces, blijft dagen lang lekker, heeft het beste korstje en bevat meer B-vitaminen. Alle broden worden met de hand afgewerkt en vervolgens worden ze op de steenovenvloer afgebakken.

Maar wat is zuurdesembrood?

Al eeuwenlang werd gesproken over brood en vanzelfsprekend was dit zuurdesembrood. Het deeg  wordt niet met behulp van gist gerezen, maar met zurig deeg als rijsmiddel. Er wordt een dun beslag van meel en water gemaakt dat moet ‘’rusten’’. Na enkele dagen begint het beslag op te borrelen en ruik je een fris zure geur. Bij het maken van dit gevaarlijk lekkere brood wordt iets van dit zure deeg toegevoegd om het brooddeeg te laten rijzen. Al vanaf ongeveer 1500 voor Christus werd brood op deze manier gebakken en het beslag kan jarenlang gebruikt worden!

De vier gevaarlijk lekkere zuurdesembroden op een rijtje:


Tarwebloem en tarwemeel, waaraan 8 verschillende soorten granen zijn toegevoegd. Zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad, havervlokken, pompoenpitten, geschrote tarwe, tarwegraan, rogge. 8 redenen om te genieten! E-nummer vrij!
Pain de campagne, of “landbrood”, is een rustiek brood gebakken en al een eeuwenoude traditie in Frankrijk. Er is echt geen één juiste manier om een Pain de campagne brood te maken; de formules zijn net zo gevarieerd als de tradities van de vormgeving van de broden. E-nummer vrij!
De nummer 3 van Nederland! Op 11 november 2015 is deze zuurdesemspelt in de prijzen gevallen bij de landelijke vak wedstrijden in Drachten. SMAAKVOL, PUUR, ELEGANT, LEKKER, TROTS. Dit moet je geproefd hebben!
Eigen ontworpen zuurdesembrood. Puur natuur en vakmanschap. Door de drie sneetjes aan de bovenkant van het brood komt er een mooie scheuring, waardoor het flinterdunne korstje nog beter tot zijn recht komt. Brood zoals het vroeger werd gemaakt! E-nummer vrij!