Beleef nog één keer de ‘’Nacht van de bakker’’

Bakkerij Kalkdijk heeft op vrijdag 2 september ter ere van het 25-jarige jubileum de ‘’Nacht van de bakker’’ georganiseerd en de deuren wagenwijd open gezet voor jong en oud. Meer dan 1.300 bezoekers kwamen op het evenement af en konden een fantastische rondleiding door de ambachtelijke bakkerij beleven.

Tijdens de ‘’Nacht van de bakker’’ werd men buiten ontvangen met een heerlijke bak koffie of thee met natuurlijk een lekkernij uit eigen bakkerij. Er hing een gezellige sfeer, ondanks dat de bezoekers stonden te wachten in een rij van tientallen meters. De rondleiding werd begeleid door twee specialisten uit Rotterdam, die er ruim de tijd voor namen om alles in de bakkerij goed uit te leggen. Er werd aandachtig geluisterd, maar vooral met verbazing gekeken naar de verschillende werkwijzen en processen.

Dat het een echte ambachtelijke bakkerij is waarbij het om kwaliteit gaat werd al vrij snel duidelijk. Bezoekers konden live meekijken hoe brood-en banketbakkers verse producten maakten en ook nog eens heerlijk slagroomgebak en zuurdesembrood proeven. Zuurdesembrood wordt gemaakt op de manier hoe men het vroeger maakte, eerlijk en zonder toevoegingen, maar is pas echt een trend van de afgelopen jaren. Deze huis specialiteit trok dan ook veel aandacht en viel bij vrijwel iedereen zeer goed in de smaak!

Aan het eind van de ambachtelijke reis werd er een speciaal samengestelde ‘’jubileum tas’’ aangeboden voor een mega scherpe prijs en kon men onder het genot van een drankje nagenieten van een drukbezochte ‘’Nacht van de bakker.’’